Jazvec lesný

Jazvečia rodinka má priemerne 6 členov, obyčajne ju tvorí dominantný samec a samica s mláďatami.Ich príbytok je rozsiahly systém chodieb a komôr s 10 alebo viac vchodmi. Jazvece si svoje brlohy čistia a zväčšujú je po mnoho generácií. Obsadzujú teritórium s rozlohou 50 –150 hektárov a aktívne ho bránia pred inými klanmi.