Pěstování bylinek

Zažijte s námi pěstování bylinek Příběh našich bylinek V roce 2020 se stala Rajecká dolina certifikovanou BIO lokalitou na volný sběr bylin. V Rajecké dolině, jsme navázali užší spolupráci s místními zemědělci a odborníky ze společnosti LEROS (tradičním výrobcem LÉčivých ROStlin). Po čase se nám podařilo získat certifikát BIO lokality pro volný svět bylin.

Zažijte s námi pěstování bylinek

Příběh našich bylinek

V roce 2020 se stala Rajecká dolina certifikovanou BIO lokalitou na volný sběr bylin.

V Rajecké dolině, jsme navázali užší spolupráci s místními zemědělci a odborníky ze společnosti LEROS (tradičním výrobcem LÉčivých ROStlin). Po čase se nám podařilo získat certifikát BIO lokality pro volný sběr bylin. LEROS získala od společnosti Naturalis SK certifikaci mnohahektarového pásma Rajecké doliny jako BIO lokality pro volný sběr bylin, kde se i místní zemědělci zavázali, že nebudou používat syntetické pesticidy nebo hnojiva. Smyslem této inciativy nebyla jen ochrana vodního zdroje, ale i unikátního rajeckého ekosystému a jeho biodiverzity. V Rajecké dolině tak úspěšně pěstujeme vlastní bylinky pro výrobu nápojů a chováme včely, které pomáhají harmonizovat přírodu.

Náš tip

Vypěstujte si lásku k bylinkám i v domácích podmínkách! A jak na to? Používejte substráty, nezapomínejte přesazovat, zalévat a dopřát jim trochu sluníčka.

Nakupujte jednoduše online

  • Rohlik.cz
  • Kosik.cz
  • TESCO